Blogg

Kassasystem – dags att byta?

Hur ser ditt nuvarande kassasystem ut i den restaurang du driver? För många så handlar det dels om en lösning som man inte fungerar nämnvärt på – gästerna betalar och allt fungerar. Eller?

Det som man borde fundera på är om huruvida det nuvarande kassasystem man använder sig av verkligen är optimerat för den egna verksamheten? Svaret på den frågan är ofta nej – och det skapar också en massa bekymmer som definitivt påverkar negativt.

Målet för varje restaurangägare – oavsett om man har en finare krog eller exempelvis är mer nischad mot luncher – är att få nöjda kunder. Nöjda kunder är synonymt med återkommande sådana och det är sin tur lika med en stabil och ganska fast inkomst.

Men, hur ser det egentligen ut om gästerna tvingas vänta under en lång tid innan de får beställa, om de får vänta länge på maten och om de tvingas sitta ned och vänta in servitrisen innan de ges en möjlighet att betala sin nota? Mest troligt så har man då gäster som i framtiden väljer en annan restaurang.

Ett mobilt kassasystem tar bort flaskhalsar

Ser man saken ur detta perspektiv och ställer frågan om kassasystem så finns all anledning att ta en extra funderare kring om en uppgradering kan komma att löna sig. Med ett mobilt kassasystem kan man nämligen interagera med gästen på ett helt annat sätt. Ansvaret för beställningen kan delas mellan gäst och personal – gästen kan själv lägga in sin beställning via mobilen webbläsare och så fort den beställningen är klar så påbörjar personalen jobbet med att färdigställa den.

Nya kassasystem tar bort onödiga moment och skapar ett bättre flöde. Samma sak gäller för betalningen. Man äter klar, man tar fram mobilen, hittar sin nota, betalar och går därifrån. Det gör att man som gäst slipper vänta och just detta är något som den moderna människan uppskattar. Vi har vant oss vid flexibla, snabba lösningar och vid att ta saker och ting på uppstuds. Att det numera finns kassasystem för restauranger som ger oss den möjligheten är ytterst uppskattat. Ingen gillar att vänta, eller hur?

Cateringfirma – slipp laga mat till festen

En cateringfirma är ett väldigt bekvämt alternativ för dig som ska servera en stor mängd mat till en stor mängd gäster. Du behöver inte laga den själv.

Föreställ dig att du ska ha en riktigt stor fest. Kanske ska dottern ta studenten. Kanske fyller farsan 50 år. Eller kanske vankas det bröllop. Oavsett anledning – du vill ställa till med en hejdundrandes fest och bjuda in alla ni känner. Gästlistan riskerar att bli väldigt lång. Och gästerna kommer att förvänta sig mat. Hade du tänkt laga den maten själv?

Självklart inte. Det är ett alldeles för stort projekt att ensam ställa sig och laga mat till dussintals gäster – kanske till och med hundratals. Speciellt om det är du som ska firas. Då ska du kunna fokusera på det istället. Då är det rätt skönt att veta att man istället kan kontakta en cateringfirma.

Cateringfirma – slipp den värsta stressen

En cateringfirma tar hand om allt ansvar som gäller maten. Allt från förberedelse till undanstädning. Och allt däremellan förstås – inte minst matlagningen och serveringen. Det är en otrolig lättnad för många festplanerare att den möjligheten finns. Man är i regel ganska stressad när man förbereder stora sammanhang. Men du kan åtminstone få hjälp med maten.

Dessutom slipper du fundera särskilt mycket på exakt vad som ska serveras till gästerna. Cateringfirmorna har ofta någon slags meny eller färdiga förslag som du kan välja bland. Ibland kan det faktiskt vara skönt att ha lite färre valmöjligheter. Det är sådant som mildrar stressen. Kontakta en cateringfirma på denna sajt: www.cateringfirman.se

Varför måste vissa skaffa en fettavskiljare?

Fett som hälls i avlopp stelnar lätt i rören och bildar proppar. Fettproppar kan orsaka stora skador och är en vanlig anledning till att det blir stopp. Därför bör du skaffa en fettavskiljare.

De flesta verksamheter inom livsmedelsbranschen måste skaffa en fettavskiljare. Anledningen är att svenska avloppsnät inte har kapacitet att ta hand om stora mängder fett. Om du tänker på hur mycket matfett som går åt hemma när du lagar mat kan du tänka på hur mycket en restaurang använder.
Om alla restauranger och gatukök skulle hälla ut alla fetter rakt i avloppet hade avloppsnätet kraschat. Det händer dock att kommuner får problem med att restauranger och andra i livsmedelsbranschen inte följer rekommendationer varpå det orsakar stopp som skulle kunnat undvikas.

Ska privatpersoner skaffa en fettavskiljare?

Privatperson behöver inte skaffa en fettavskiljare. Det är företag och verksamheter som kommer släppa ut större mängder fetter. En fettavskiljare separerar helt enkelt fettet från diskvatten. Privatpersoner kan tänka på att undvika att hälla matfett i onödan i vasken. Torka istället bort fetter från stekpannan med hushållspapper och kasta i brännbart.

Friterar du eller använder större mängder olja kan du låta det svalna och hälla upp på en petflaska. Sen lämnar du det till återvinningen. Det är bra för avloppen och för miljön. Har du däremot ett företag ska du kontrollera vad som gäller inom din bransch och område. Du kan höra med din kommun där du har verksamheten. På så sätt får du korrekt information om krav och regler.

Kan en foodtruck med catering i Stockholm servera på en firmafest?

När man skall ha fest för 50 personer är det svårt att hitta på unik, smakrik och lättserverad mat. Cirkustältet är hyrt men hur kan man få tag på en foodtruck med catering i Stockholm?

Lokaler är inte så svårt att hitta och vill man komma utanför det vanliga kan man ju hyra ett tält. Att ordna med unik festlig mat till många personer är svårare eftersom det är så höga krav på hygienen vid tillredning. Det behövs ett professionellt kök, och enda sättet att få tag på det är om man hittar en foodtruck med catering i Stockholm. Kan man dessutom få en exotisk meny är framgången garanterad.

Det finns foodtruck med catering i Stockholm med vegetarisk och smakrik mat

Kryddorna och färgerna på maten från Mellanösterns, Medelhavets och Kaliforniens kök gör att det vattnas i munnen. En färgglad foodtruck som kör fram och serverar på den plats man själv valt gör tillställningar till unika upplevelser som man talar om länge efteråt.
Det är vegetarisk och vegansk meny med hemlagad halloumi och friterade falafel som tillsammans med spännande såser där det ingår syrad mango eller hummus gör måltiden till en äventyrsresa i smaker.

Enkel streetfood förvandlas till en kulinarisk upplevelse när den tillreds av skickliga kockar och kan serveras till både små och stora sällskap. Med en foodtruck får man helhetsupplevelsen av en annan kultur utan att behöva resa bort. Man får mat och dryck serverad på plats när man vill ha den.

Önskas catering på kalaset i Falun?

Drar du dig för att hålla en bjudning på grund av allt arbete som är före och efter? Är det till och med så att du inte kan njuta av festen på grund av all matlagning? Då kan en catering i Falun passa. 

Bara du tänker på det kommande kalaset så blir du helt matt. All mat som ska köpas in och tillagas. Du som bara brukar laga mat till familjen! Och nu när du fyller jämnt så hade det varit trevligt att få njuta av alla nära och kära, istället för att flänga runt med fat och skålar. 

Du vet precis hur det är, för så har det alltid varit. Antingen det är du som ska firas eller någon annan. Nej, nu tänker du göra något annorlunda. Du har hittat en fantastisk catering som kan stå för all mat och servering på ditt kalas i Falun. Det här blir bra! 

Catering enligt din smak 

När du beställer catering så är det lite som att gå på en restaurang men på den plats som du själv önskar att vara på. Men det är en sanning med modifikation. För även om du brukar få en meny när du ska anlita en catering, så finns det alltid utrymme för att göra något annorlunda. Du kanske vill ha något tema på din bjudning. Eller så har du något som du önskar dig speciellt mycket. Du kan oftast få det precis som du vill och när du vill.

Här finns ett alternativ för catering i Falun: https://www.cateringfalun.se/