Nyttigare catering i Uppsala med ett enda enkelt tips

“Ny forskning tyder på att mat från catering är nyttigare än mat från en lokal restaurang i Uppsala”. Det låter lite som fake news. Och det är det också.

Säger verkligen nya rön att mat från catering är mer hälsosam än mat från en cafeteria eller en restaurang? Eller mat från ditt eget hem? Nej, inte alls faktiskt. Det finns ingen sådan forskning till dags dato så om du har hört talas om det är det lögn eller hallucinationer.

Det skulle förmodligen finnas anledning att vara skeptisk mot den typen av forskning. Men om du vill äta hälsosam mat från catering i Uppsala finns det i alla fall ett enkelt tips att följa. Det finns ju faktiskt forskning om vilken typ av mat som är nyttig och lämplig för människor överlag.

Livsmedelsverket är en myndighet som bland annat har till uppgift att göra det lätt för människor att äta hälsosam mat. Oavsett vad man tycker om deras arbete är de tydliga med att de grundar sina rekommendationer på riktig forskning. Det finns därför goda skäl att tro på deras råd.

Testa nya gröna rätter med catering

Vad rekommenderar då Livsmedelsverket och hur kan du översätta det till en beställning hos en cateringfirma? Det första tipset de ger är att äta mer grönsaker. Förmodligen äter du inte tillräckligt mycket eller varierat för att deras dietister ska vara nöjda. Ett tips är därför att beställa mycket sallad!

Du kan till och med beställa en vegetarisk eller vegansk buffé. Det kan vara ett komplement till den vanliga buffén eller så kanske det kan vara ett sätt att testa nya rätter. Grönsaker kan varieras både i sorter och tillagningssätt i det oändliga. Med catering får du säkert inspiration!

En cateringfirma som har vegetariska alternativ är därför lämpligt när du planerar en fest eller konferens i Uppsala. Grönsaker och frukt innehåller livsviktiga vitaminer och är rika på fibrer. Även om du inte är vegetarian kommer du säkert uppskatta rätterna med frukt och grönsaker. Så enkelt kan det vara att äta lite mer hälsosamt, med eller utan catering.