Blogg

Effektiv matförvaring i frysskåp: En viktig aspekt av restaurangverksamheten

Restaurangbranschen är en spännande, men samtidigt krävande verksamhet där både kunder och myndigheter förväntar sig högkvalitativ service och strikt hygien. En avgörande del av att upprätthålla dessa standarder är korrekt matförvaring i restaurangens frysskåp. 

Miljöinspektörer och myndigheter utför regelbundna inspektioner för att säkerställa att restauranger följer hygienkraven. Att förvara råvaror och halvfabrikat på rätt sätt är en av de viktigaste aspekterna som inspektörerna tittar på. Ett bristfälligt förråd kan leda till negativa konsekvenser, inklusive dåligt rykte och böter för restaurangen.

För att säkerställa att råvaror och ingredienser förvaras korrekt och säkert är det nödvändigt med effektiva frysskåp. Dessa apparater behöver inte bara rymma en stor mängd varor utan också ge personalen en god överblick över lagret. Det är viktigt att frysskåpen är utformade för att passa restaurangens specifika behov.

Skapa det perfekta restaurangköket

Tänk dig att du och din kollega bestämmer er för att starta er allra första restaurang. Ni har erfarenhet av branschen, men när det kommer till att köpa inredning till restaurangköket är ni noviser. Diskussionen om kylskåp, ismaskiner och kylbänkar väcks, och sedan kommer frågan om frysskåpet. En av er föreslår att ni kan köpa ett standardskåp, men den andra har en annan idé: att skräddarsy ert frysskåp genom att använda leverantörens app.

Att skräddarsy ett frysskåp för restaurang är faktiskt ett utmärkt förslag. Det ger er möjlighet att anpassa skåpet efter era specifika behov och den typ av mat ni kommer att lagra. Genom att använda leverantörens app kan ni välja olika funktioner och inställningar som passar ert kök bäst. Det här är en investering som kan spara er tid, pengar och frustration på lång sikt.

Funktioner att överväga vid anpassning av frysskåp

När ni använder leverantörens app för att skräddarsy ert frysskåp, finns det några viktiga funktioner att överväga:

  • Storlek och kapacitet: Utvärdera hur mycket lagringsutrymme ni behöver och se till att frysskåpet har tillräcklig kapacitet för era behov. Det bör också vara tillräckligt stort för att ge personalen en enkel åtkomst till de lagrade varorna.
  • Temperaturkontroll: Kontrollera att frysskåpet erbjuder noggrann temperaturkontroll. Det är viktigt att kunna hålla matvarorna på den optimala temperaturen för att säkerställa deras kvalitet och säkerhet.
  • Hygien och rengöring: Se till att frysskåpet är lätt att rengöra och underhålla. Enkla rengöringsrutiner är avgörande för att upprätthålla hög hygienstandard i restaurangköket.
  • Energisnålhet: Tänk på energiförbrukningen och välj en modell som är energisnål. Detta kan bidra till att minska driftskostnaderna och vara miljövänligt.
  • Hållbarhet och tillförlitlighet: Invester i ett frysskåp av hög kvalitet som är hållbart och pålitligt. Detta minskar risken för driftstopp och behovet av kostsamma reparationer.

Hyra partytält i Stockholm för en rolig fest

Att hyra ett partytält är bra för den som är trångbodd i Stockholm. Man kan då duka för fler gäster på festen än om man varit inomhus i en trång lägenhet.

Att planera fest är alltid roligt. Det finns många olika roliga fester man kan planera. Allt ifrån livets stora fester som dop, student, bröllop och födelsedagar till temafester och allt däremellan. En fest är ett härligt sätt att samla sina vänner och få en ljuvlig kväll till minnesbanken.

Det första man ska fundera över är vilken fest man vill ordna. Är det ett barndop eller en femtioårsfest? Kanske vill man ha en stor maskerad för sina vänner? Det finns så många fester att vraka och välja mellan. När man har hittat sitt tema är det dags att göra upp en budget.

Budgetera för att hyra ett partytält

I budgeten ingår det exempelvis mat och dryck till gästerna. Kanske har man kommit på att man vill bjuda fler än vad man har plats för inomhus i sin bostad och behöver en alternativ lösning. Då är det toppen att det finns lösningar även på detta problem.

Har man trångt och ont om yta så kan man hyra partytält i Stockholm till sin tillställning. Då kan man vara inomhus fastän man är ute. Partytält går att få i alla möjliga storlekar så de passar verkligen varenda fest. Utöver det är de lätta att dekorera i festens tema.

Kolla avtalet när det är dags att hyra partytält

Det som är bra att ta reda på innan man hyr är vilka hyresvillkor som finns. Har man gäster man vet är bra på att riva saker och ting så gäller det att veta vad som ingår och inte i hyran. Man vill ogärna dra på sig extra kostnader när den roliga festen är slut.

Det är också bra att kolla av med markägaren så att det är okej att sätta upp ett tält på platsen man tänkt. Även det handlar ju oftast om vilken typ av fest det är. Är det en mer allmän plats så är ett barndop en relativt lugn tillställning jämfört med en vild 20-årsfest. Så fort partytältet är bokat och klart så är det bara att skicka ut inbjudningar till hugade gäster som vill komma på party. 

Företagscatering Stockholm – bra mat till bra priser 

Catering i Stockholm har under senare år kommit att byta skrud. Från att ha varit en ganska bespottad tjänst som mer har fungerat som ett nödvändigt ont så har det förvandlats till en heltäckande lösning för både företag och privatpersoner. Just företagscatering i Stockholm är det som tydligast exemplifierar denna förvandling. 

Beställde man företagscatering i Stockholm för några år sedan så kunde man räkna med mat som blivit uppvärmd, mackor med något pliktskyldigt pålägg – ost och skinka – samt kaffe och någon tråkig typ av kaka. Mat som, helt enkelt, måste ätas men som man äter utan någon njutning. Du har säkerligen varit på en konferens och kan i och med detta känna igen dig i hur företagscatering kan se ut. 

Genomtänkta, välsmakande menyer 

Numera dock så handlar företagscatering i Stockholm om att erkända restauranger tagit sig an ett område med stor inneboende potential. Det handlar om allt från välsmakande buffér vidare till plockmat – canapéer, snittar, smårätter – och om smörgåsar som är av det matigare slaget.

 Utöver detta så ser man även att exempelvis smörgåstårtan gjort en storstilad comeback och det är ju också, om man tänker efter, den ultimata saken att servera på en konferens sett till att de både är lätt och matigt på samma gång. 

Maten hämtar dessutom inspiration från alla världens hörn och tillagas med stor kärlek och av råvaror av högsta kvalitet. Det finns således all anledning att välja företagscatering i Stockholm till det större planeringsmötet, till en kick-off eller till exempelvis konferensen. 

Företagscatering – tänk på detta 

Det man dock bör ha i åtanke är att det finns skillnader i kvalitet mellan olika leverantörer av företagscatering. Var således noga med referenser och var noga med att du som beställare är med och utformar menyn efter hur gruppen som ska äta ser ut. 

Finns vegetarianer, veganer eller allergiker och hur många är ni? Se alltid till att vara noga med referenser och kolla hur pass lång erfarenhet företaget i fråga har innan du går vidare. 

Dags för företagscatering i Stockholm? Besök länken nedan för att kunna få mer information och tips för dig!
Företagscateringstockholm.se

Beställ catering i Uppsala och få restaurangkänsla

Vill du ordna fest i hemmet eller i en hyrd lokal är den catering som finns i Uppsala det bästa alternativet. Du får läckra, vällagade rätter till bra pris.

Catering är den perfekta lösningen när du ska ordna en fest. Det spelar ingen roll om det är lunch, middag, buffé eller smörgåsar. Allt går att ordna. Har du en bra lokal där det finns glas och porslin så beställer du bara maten. Har du bara en lokal så kan du inkludera allt från gafflar och knivar till bordslinne och möbler.

Det roliga är att kunna samla människor omkring sig. Många drar sig för att göra det eftersom det ska till så mycket planering när man ska bjuda på mat. Men låt inte det hindra dig utan kontakta en bra cateringfirma som hjälper dig istället.

Du behöver inte plocka fram kokbok eller matmagasin för att få idéer om vad ni ska äta. När du vänder dig till en erfaren cateringfirma får du tillgång till en mängd både moderna och traditionella menyer. Kunnig personal hjälper dig dessutom att kombinera mat och dryck om du vill ha hjälp med det.

Catering är det moderna sättet att överraska sina vänner med nya läckra rätter

Kanske du inte ens har någon bra lokal att bjuda in dina vänner till. Då kan en bra cateringfirma hjälpa till med det också. I Uppsala kan du exempelvis kontakta företag som Matverkstan. Då får du hjälp med allt från lokal, porslin, möbler till fantastisk mat. Nu är det bara gästerna som du behöver ta hand om själv. Där går gränsen.

Att maten från en cateringfirma som exempelvis Matverkstan är så uppskattad beror på flera olika saker. Alla råvaror är av högsta kvalitet och i möjligaste mån svenskt och ekologiskt odlat. Det är kvaliteten på råvarorna som ger kockarna möjlighet att plocka fram de rätta smakerna i maten.

Men det är inte bara smaken som är viktig. Det sägs att man äter lika mycket med ögonen som med munnen. Därför vinnlägger sig de kockar och kallskänkor som arbetar med catering alltid om vackra presentationer av maten.

Nyttigare catering i Uppsala med ett enda enkelt tips

“Ny forskning tyder på att mat från catering är nyttigare än mat från en lokal restaurang i Uppsala”. Det låter lite som fake news. Och det är det också.

Säger verkligen nya rön att mat från catering är mer hälsosam än mat från en cafeteria eller en restaurang? Eller mat från ditt eget hem? Nej, inte alls faktiskt. Det finns ingen sådan forskning till dags dato så om du har hört talas om det är det lögn eller hallucinationer.

Det skulle förmodligen finnas anledning att vara skeptisk mot den typen av forskning. Men om du vill äta hälsosam mat från catering i Uppsala finns det i alla fall ett enkelt tips att följa. Det finns ju faktiskt forskning om vilken typ av mat som är nyttig och lämplig för människor överlag.

Livsmedelsverket är en myndighet som bland annat har till uppgift att göra det lätt för människor att äta hälsosam mat. Oavsett vad man tycker om deras arbete är de tydliga med att de grundar sina rekommendationer på riktig forskning. Det finns därför goda skäl att tro på deras råd.

Testa nya gröna rätter med catering

Vad rekommenderar då Livsmedelsverket och hur kan du översätta det till en beställning hos en cateringfirma? Det första tipset de ger är att äta mer grönsaker. Förmodligen äter du inte tillräckligt mycket eller varierat för att deras dietister ska vara nöjda. Ett tips är därför att beställa mycket sallad!

Du kan till och med beställa en vegetarisk eller vegansk buffé. Det kan vara ett komplement till den vanliga buffén eller så kanske det kan vara ett sätt att testa nya rätter. Grönsaker kan varieras både i sorter och tillagningssätt i det oändliga. Med catering får du säkert inspiration!

En cateringfirma som har vegetariska alternativ är därför lämpligt när du planerar en fest eller konferens i Uppsala. Grönsaker och frukt innehåller livsviktiga vitaminer och är rika på fibrer. Även om du inte är vegetarian kommer du säkert uppskatta rätterna med frukt och grönsaker. Så enkelt kan det vara att äta lite mer hälsosamt, med eller utan catering.

Japansk restaurang i Stockholm – enbart fördelar

Om du inte vet vad du ska äta till middag – välj då att gå till en japansk restaurang i Stockholm. Det blir en kulinarisk smakresa du inte kommer att ångra.

Det är ett evigt vardagsproblem kring vad man ska äta till middag. Hur många timmar spenderar du egentligen på att föda dig själv varje dag? Du ska först fundera ut vad du ska äta. Därefter ska du ta dig till affären och införskaffa alla varor. Först när du kommer hem kan du börja tillaga maten.

Sedan äter du upp det på fem minuter framför tv:n, och därefter väntar all disk. Det är sammanlagt många timmars arbete varje dag. Varför inte bara göra det enkelt för dig och gå ut och äta istället? Förslagsvis på en japansk restaurang i Stockholm.

Japansk restaurang – ren delikatess

Väljer du att äta på just en japansk restaurang i Stockholm tar du en mycket bekväm genväg när det gäller att mätta dig själv för dagen. Det enda du behöver lägga energi på är att välja var och vad du ska äta – men där har du ju nu begränsat ditt urval rätt ordentligt, eller hur? Ingen tillagning och inget stök i köket – och framför allt ingen disk.

Visst – de fördelarna existerar ju även om du går till en restaurang som inte är av japansk karaktär. Men då får du inte heller chansen att smaka de oerhörda delikatesser som tillhör det japanska köket. Och bara det är väl egentligen anledning nog att äta ute?

Kassasystem – dags att byta?

Hur ser ditt nuvarande kassasystem ut i den restaurang du driver? För många så handlar det dels om en lösning som man inte fungerar nämnvärt på – gästerna betalar och allt fungerar. Eller?

Det som man borde fundera på är om huruvida det nuvarande kassasystem man använder sig av verkligen är optimerat för den egna verksamheten? Svaret på den frågan är ofta nej – och det skapar också en massa bekymmer som definitivt påverkar negativt.

Målet för varje restaurangägare – oavsett om man har en finare krog eller exempelvis är mer nischad mot luncher – är att få nöjda kunder. Nöjda kunder är synonymt med återkommande sådana och det är sin tur lika med en stabil och ganska fast inkomst.

Men, hur ser det egentligen ut om gästerna tvingas vänta under en lång tid innan de får beställa, om de får vänta länge på maten och om de tvingas sitta ned och vänta in servitrisen innan de ges en möjlighet att betala sin nota? Mest troligt så har man då gäster som i framtiden väljer en annan restaurang.

Ett mobilt kassasystem tar bort flaskhalsar

Ser man saken ur detta perspektiv och ställer frågan om kassasystem så finns all anledning att ta en extra funderare kring om en uppgradering kan komma att löna sig. Med ett mobilt kassasystem kan man nämligen interagera med gästen på ett helt annat sätt. Ansvaret för beställningen kan delas mellan gäst och personal – gästen kan själv lägga in sin beställning via mobilen webbläsare och så fort den beställningen är klar så påbörjar personalen jobbet med att färdigställa den.

Nya kassasystem tar bort onödiga moment och skapar ett bättre flöde. Samma sak gäller för betalningen. Man äter klar, man tar fram mobilen, hittar sin nota, betalar och går därifrån. Det gör att man som gäst slipper vänta och just detta är något som den moderna människan uppskattar. Vi har vant oss vid flexibla, snabba lösningar och vid att ta saker och ting på uppstuds. Att det numera finns kassasystem för restauranger som ger oss den möjligheten är ytterst uppskattat. Ingen gillar att vänta, eller hur?

Cateringfirma – slipp laga mat till festen

En cateringfirma är ett väldigt bekvämt alternativ för dig som ska servera en stor mängd mat till en stor mängd gäster. Du behöver inte laga den själv.

Föreställ dig att du ska ha en riktigt stor fest. Kanske ska dottern ta studenten. Kanske fyller farsan 50 år. Eller kanske vankas det bröllop. Oavsett anledning – du vill ställa till med en hejdundrandes fest och bjuda in alla ni känner. Gästlistan riskerar att bli väldigt lång. Och gästerna kommer att förvänta sig mat. Hade du tänkt laga den maten själv?

Självklart inte. Det är ett alldeles för stort projekt att ensam ställa sig och laga mat till dussintals gäster – kanske till och med hundratals. Speciellt om det är du som ska firas. Då ska du kunna fokusera på det istället. Då är det rätt skönt att veta att man istället kan kontakta en cateringfirma.

Cateringfirma – slipp den värsta stressen

En cateringfirma tar hand om allt ansvar som gäller maten. Allt från förberedelse till undanstädning. Och allt däremellan förstås – inte minst matlagningen och serveringen. Det är en otrolig lättnad för många festplanerare att den möjligheten finns. Man är i regel ganska stressad när man förbereder stora sammanhang. Men du kan åtminstone få hjälp med maten.

Dessutom slipper du fundera särskilt mycket på exakt vad som ska serveras till gästerna. Cateringfirmorna har ofta någon slags meny eller färdiga förslag som du kan välja bland. Ibland kan det faktiskt vara skönt att ha lite färre valmöjligheter. Det är sådant som mildrar stressen. Kontakta en cateringfirma på denna sajt: www.cateringfirman.se

Varför måste vissa skaffa en fettavskiljare?

Fett som hälls i avlopp stelnar lätt i rören och bildar proppar. Fettproppar kan orsaka stora skador och är en vanlig anledning till att det blir stopp. Därför bör du skaffa en fettavskiljare.

De flesta verksamheter inom livsmedelsbranschen måste skaffa en fettavskiljare. Anledningen är att svenska avloppsnät inte har kapacitet att ta hand om stora mängder fett. Om du tänker på hur mycket matfett som går åt hemma när du lagar mat kan du tänka på hur mycket en restaurang använder.
Om alla restauranger och gatukök skulle hälla ut alla fetter rakt i avloppet hade avloppsnätet kraschat. Det händer dock att kommuner får problem med att restauranger och andra i livsmedelsbranschen inte följer rekommendationer varpå det orsakar stopp som skulle kunnat undvikas.

Ska privatpersoner skaffa en fettavskiljare?

Privatperson behöver inte skaffa en fettavskiljare. Det är företag och verksamheter som kommer släppa ut större mängder fetter. En fettavskiljare separerar helt enkelt fettet från diskvatten. Privatpersoner kan tänka på att undvika att hälla matfett i onödan i vasken. Torka istället bort fetter från stekpannan med hushållspapper och kasta i brännbart.

Friterar du eller använder större mängder olja kan du låta det svalna och hälla upp på en petflaska. Sen lämnar du det till återvinningen. Det är bra för avloppen och för miljön. Har du däremot ett företag ska du kontrollera vad som gäller inom din bransch och område. Du kan höra med din kommun där du har verksamheten. På så sätt får du korrekt information om krav och regler.

Kan en foodtruck med catering i Stockholm servera på en firmafest?

När man skall ha fest för 50 personer är det svårt att hitta på unik, smakrik och lättserverad mat. Cirkustältet är hyrt men hur kan man få tag på en foodtruck med catering i Stockholm?

Lokaler är inte så svårt att hitta och vill man komma utanför det vanliga kan man ju hyra ett tält. Att ordna med unik festlig mat till många personer är svårare eftersom det är så höga krav på hygienen vid tillredning. Det behövs ett professionellt kök, och enda sättet att få tag på det är om man hittar en foodtruck med catering i Stockholm. Kan man dessutom få en exotisk meny är framgången garanterad.

Det finns foodtruck med catering i Stockholm med vegetarisk och smakrik mat

Kryddorna och färgerna på maten från Mellanösterns, Medelhavets och Kaliforniens kök gör att det vattnas i munnen. En färgglad foodtruck som kör fram och serverar på den plats man själv valt gör tillställningar till unika upplevelser som man talar om länge efteråt.
Det är vegetarisk och vegansk meny med hemlagad halloumi och friterade falafel som tillsammans med spännande såser där det ingår syrad mango eller hummus gör måltiden till en äventyrsresa i smaker.

Enkel streetfood förvandlas till en kulinarisk upplevelse när den tillreds av skickliga kockar och kan serveras till både små och stora sällskap. Med en foodtruck får man helhetsupplevelsen av en annan kultur utan att behöva resa bort. Man får mat och dryck serverad på plats när man vill ha den.